Mancare de vara, tipic greceasca, pe care o gasesti pe tot teritoriul Greciei, pe mesa fiecarei familii de greci sau prin tavernele de peste tot teritoriul elen.
Ai nevoie de:
5-6 vinete mai subtiri si lunguiete
3-4 rosii
2 linguri de pasta de tomate
o ceasca de vin
500 gr carne tocata de vita
o ceapa mare
3 catei de usturoi
2 linguri de patrunjel tocat
2 linguri de busuios tocat
o lingura de menta tocata
sare, piper
1. Vinetele se taie in jumatati, pe lung, se cresteaza, se ung cu ulei si se baga in cuptor, la foc mare, pana cand se rumenesc bine si se inmoaie.
2. Se scot si se scobesc de miez. Acesta se pune intr-un castronel impreuna cu putina ceapa tocata si sare.
3. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune carnea tocata. Se amesteca continuu, sa nu se formeze....gogoloaie. Se adauga apoi ceapa tocata fff marunt, usturoiul pasat, rosiile tocate marunt si verdeturile.
4. Spre final se adauga vinul in care s-a diluat pasta de tomate si se lasa pe foc sa fiarba cateva minute, pana se va evapora alcoolul.
5. Cu sosul obtinut se umplu vinetele scobite de miez si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Daca ramane compozitie, turnati-o in tava.
6. Se prepara sosul bechamel si se adauga in el pulpa de la vinetele scobite. Se amesteca bine bine si se pune peste fiecare vanata in parte.
( eu nu am facut, pentru ca nu imi place bechamel-ul!)- am pus doar niste branza tip Kaseri (un cascaval moale).
7. Am bagat la cuptor vinetele , la 220 grade, pentru cca 20 min si cand s-a rumenit carnea, am aduagat branza si am bagat din nou tava in cuptorul incins, dar stins!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu