Varianta greceasca a salamului de biscuiti, prajiturica atat de draga mie!
Este putin diferita fara de cum imi facea mama, cu lapte si cacao, astfel incat si gustul este unul mult mai puternic, mai aromat. Dar si mai putin dietetic! ))))
Ai nevoie de:
225 gr biscuiti tip Petit Beurre ( din aia de calitate, aromati si crocanti)
170 ml frisca lichida cu 35% grasime
140 gr zahar pudra (fara vanilie)
35 gr cacao
85 gr unt de calitate!!!
35 gr ciocolata neagra- nu amara!
esenta de rom
merisoare ( am pus pentru ca am vrut si ceva acrisor)
1. Am pus la fiert frisca lichida cu ciocolata si untul. La foc mic, sa nu se streseze. Cand cele doua s-au topit am luat de pe foc vasul si am adaugat zaharul, cacao si rom. Muuult rom!
La final am pus si cateva merisoare si le-am amestecat bine pe toate. Nu am avut multe, dar nici nu cred ca era nevoie de altele.
Cat s-a mai racorit compozitia, am rupt biscuitii si apoi am amestecat totul.
Pe o bucata de hartie de copt am rasturnat chestia rezultata, am rulat si "am uitat" prajiturica in frigider cateva ore. Asa bine am "Uitat-o"ca numai la ea imi era mintea si-o tot verificam: s-a intarit ca s-o tai?
Este preeeeeaaaaaaaa bun sa nu incercati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu