Peste de marime mijlocie, fara oase marunte
2-3 cartofi
3-4 dovlecei mici
2 morcovi
o ceapa mica intreaga
o rosie
frunze de telina
2 linguri de orez
sucul de la o lamaie
sare
piper
Intr-o cratita pui putin ulei de masline si calesti 2 minute legumele spalate si taiate in cuburi mari. (mai putin ceapa care trebuie sa ramana intreaga) . Pui apa si sare si le lasi sa fiarba. Cand sunt bine fierte, le scoti si, daca mai e nevoie, adaugi apa si o lasi sa dea in clocot. Se pune pestele. Atentie sa nu se sfarame de la prea multa fierbere!
Pestele fiert se scoate din vasul in care a fiert. Supa se strecoara si se pune din nou in cratita. Cate putin din fiecare leguma si o bucatica de peste (fara oase! :P )se pun in blender cu putina supa si se omogenizeaza bine. Din compozitia rezultata, se pune cate putin in supa si se amesteca. Cand fierbe, se pune orezul.
La final se potriveste de sare si se adauga, dupa gust, sucul de lamaie.
Se serveste cu piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu