27 dec. 2012

Το λάθος του μάγειρα ( greseala bucatarului)

  Face parte din categoria μεζέδες (apertitive, gusatari), categorie atat de variata si plina de gusturi care mai de care mai delicioase. Dar vorba aceea, ce nu-i bun in Grecia?!

Se intalneste in majoritatea tavernelor mari, fiind specifica insulelor si mancarurilor de vara. De ce se numeste asa, chiar nu stiu si pe cine am intrebat nu mi-a putut da un raspuns clar. Mai incerc...

Ai nevoie de:

vinete
branza feta
felii de bacon
catei de usruroi
rosii
patrunjel

1. Vinetele se taie pe lung, in felii subtiri, se prajesc putin cat sa se inmoaie si se lasa sa se scurga bine de ulei pe o hartie de bucatarie.


 
 2. Usturoiul se piseaza si cu el se ung feliile de vinete, apoi se pune op felie da bacon, un bastonas de branza feta, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.







3.Dupa ce am umplut tava, se pun deasupra rosii date pe razatoare (nu foarte multe, pentru ca isi vor lasa prea mult suc) si patrunjel tocat.




 4.Se lasa la cuptor pana se leaga si scade sosul.
5. Se serveste cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu