27 dec. 2012

Anghinare cu lamaie

Aveti nevoie de :

8 anghinare
3 cartofi
1 morcov
2 cepe
200 gr mazare
2 lamai
2 linguri de cornflour
marar
sare, piper

1. Anghinarea se curata, indepartand toate foile, inclusiv cele subtiri din interior. Apoi se taie pe jumatate si se curata de puf si se pun intr-un vas cu apa sarata in care s-a adaugat sucul de la o lamaie ( pt a nu se innegri anghinarea).









   
2. Intr-o cratita se caleste ceapa tocata.

 
3. Apoi se adauga morcovul taiat rondele, cartofii -cubulete, mazarea si bucatile de anghinare, se adauga apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba cca 20 minute, la fic mic, cu vasul acoperit. (nu se amesteca cu lingura pt a nu se rupe bucatile de anghinare).







4 .Cand sunt fierti cartofii se adauga mararul tocat, se sareaza si se pune piper.

5 .Intr-un castronel se dizolva cornflour-ul in zeama de la o lamaie si se iau cateva linguri din zeama mancarii si se amesteca in castronel, apoi se toarna totul in cratita si se lasa sa se lege mancarea.

O ador!!!!!!!!!!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu