28 dec. 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ - Spanakopita (placinta cu spanac si branza feta)




    O placinta de care toata Grecia este indragostita!!!


                                                               Ai nevoie de:

un pachet foi de palcinta
300 gr spanac
5-6 fire de ceapa verde
250 gr branza feta
3 oua
130-150 ml lapte
o legatura de marar
sare, piper




1. Ceapa tocata se caleste in ulei de masline, pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si se lasa pana scade bine

2. Se ia de pe aragaz si se lasa sa se raceasca compozitia.


3. Cand nu mai e fierbinte,se pune branza feta maruntita si 2 oua, mararul tocat, sare si piper.


4. Intr-o tava unsa bine cu ulei, se pun cateva foi pe care le ungeti cu ulei pe fiecare (daca pachetul are 12 foi, jos puneti 5), apoi jumatate din compozitia de spanac, inca 2-3 foi unse, restul compozitiei si la final restul foilor de placinta.





5. Taiati placinta cu varful unui cutit ascutit, astfel incat sa nu iasa compozitia si turnati peste tot amestecul de lapte si ou batut.


6. Se coace la cuptorul preincazit, pana se rumeneste, la cca 165-175 grade.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu