23 dec. 2014

Pulpa de miel gatita la cuptor in sos de lamaie si rozmarin

Aveti nevoie de:

o pulpa de miel, portionata 
cativa cartofi taiati in cuburi mari
3 linguri de mustar
sucul de la 2-3 lamai
o ceasca ulei de masline
4-5 catei de usturoi 
oregano, rozmarin
1/2 ceasca vin alb
sare, piper negru

Se pune carnea int-un vas inalt ce poate intra la cuptor. Un fel de tava inalta, cu capac. Pe langa se pun cartofii si peste tot se pune sosul rezultat din amestecul la blender a tuturor ingredientelor. Se amesteca totul foarte bine, ca sa ajunga sosul peeeeste tot. 

Se acopera vasul cu un capac sau folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit, la fos potrivit, pana se rumeneste carnea.


Eu incep prin a lasa cuporul la 160-180 grade pentru cca o ora jumatate.

Apoi, cand sunt aproape gata carnea si cartofii, scot capacul si maresc temperatura la 200 grade pentru ca totul sa capete crusta aceea rumena si crocanta. 

Mareste aceasta imagine
Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu