23 dec. 2013

Tarta cu mere feliate

O tarta fantastic de buna si usor de facut!



Ai nevoie de:

250 gr faina
o lingurita de sare
1/2 lingura de zahar pudra
150 gr unt rece, din frigider
1 ou
o lingura apa rece
4 linguri gem de caise
5 mere mari, dulci
o lingura zahar brun
putin unt pentru uns

1. Se cerne faina impreuna cu zaharul si sarea. Se formeaza la mijloc o gropita si se pune untul, oul si apa rece. Se framanta aluatul , se formeaza o minge( chiar daca untul nu s-a omogenizat). O infasuram in folie de celofan si o lasam la frigider pentru o ora.






2. Intr-o craticioara se pune gemul de caise impreuna cu 4 linguri de apa si se amesteca bine pana devine un sos.

3. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scoate usor cotorul si apoi se taie in felii foarte subtiri, astfel incat sa nu se imprastie.



4. Cuptorul se incalzeste la 180 grade.
5. Aluatul se scoate din frigider si se intinde o foaie de cca 26-28 cm diametru (cam atat este si forma). Il intindem in tava, avand grija ca marginile sa le intoarcem un pic spre interior, ca o bordura.

6. Asezam jumatatile de mar feliate, astfel incat sa nu ramana mult loc liber.




7. Adaugam cubulete de unt si zahar brun si bagam la cuptor pentru cca o ora.


8. Dupa ce s-a racit putin, se unge bine cu sosul de caise.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu