23 dec. 2013

Chec cu portocale intregi

Aromat si buuun cu ceai! 



150 ml ulei
2 cesti zahar
300 ml suc proaspat de portocale
2 esente de vanilie
3 oua
2 portocale potrivite ca marime, cu coaja subtire
1 lingurita de praf de copt
500 gr faina care creste singura 

1. Portocalele se spala bine si se taia in 4, se scot samburii si se baga la mixer ca sa se taie fff marunt (atentie! nu tb sa devina piure!)



2. In blender punem uleiul cu zaharul si batem la viteza mare, 2-3 min. 

3.Apoi aduagam pe rand ouale si vanilia.

4.Faina se cerne impreuna cu praful de copt si punem in blender, cate putin , alternand cu sucul de portocale.

5.La final se pun portocalele taiate la mixer.


6.O forma se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, cca o ora si 10 min, la 170 grade.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu