23 dec. 2013

Peste aromat cu migdale albe



Am gustat prima data si nu stiam ce fel de carne este, iar gandul ma ducea la ..pui! 

Este cea mai aromata mancare pe care am mancat-o vreodata. Am cerut repede reteta si acum iat-o pregatita de mine:


Ai nevoie de:

o ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi
2 lingurite de boia dulce
1 prag de piper
2 lingurite de praf de chimen
o lingurita de coriandru
500 gr rosii date pe razatoare
4 cartofi
o lingurita zahar brun
500 gr file de peste
2 lingurite de migdale rupte in bucati
2 lingurite de patrunjel tocat fin-fin

1. Sotezi ceapa si adaugi mirodeniile, rosiile, zaharul si lasi 2-3 clocote.






2. Intre timp, pui in cuptor, o tava unsa cu ulei in care ai pus cartofii taiati cubulete mici si pestele piperat si sarat si lasi cca 20 minute.



3. Apoi turni sosul in tava, presari migdalele si lasi la cuptor inca 20-30 minute.



4. Se adauga patrunjelul tocat foarte fin cand este gata.




Faceti mancarica DOAR daca puneti toate condimentele, altfel nu are aroma specifica si atat de deosebita! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu