23 dec. 2013

Spuma de gutui caramelizate

Un desert de zile mari! 




Ai nevoie de:

2 gutui 
120 gr zahar brun
100 ml apa
un bat de scortisoara
o lingura de unt
200 ml frisca lichida
100 gr iaurt 

1. Apa, untul, zaharul si batul de scortisoara se pun la foc mic, sa dea in clocot.

2. Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare si se pun peste sirop. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba incet-incet, amestecand din cand in cand, pana cand gutuile se caramelizeaza usor.








3. Frisca se bate si se amesteca cu iaurtul usor, cu jos in sus.

4. Gutuile caramelizate se lasa sa se raceasca complet si o jumatate din cantitate se amesteca cu spuma de frisca si iaurt, foarte usor.

5. Se orneaza cu restul gutuilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu