Aveti nevoie:
500 gr naut
o ceapa mare
3-4 catei de usturoi
o rosie mare si coapta ( 2 mici)
foaie de dafin
o ceasca cu ulei de masline
sare,piper
1. Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa calduta.
2. A doua zi se fierbe in apa cu sare.
3. Se pune nautul fiert intr-un vas de lut cu capac . Inainte de folosire vasul de lut se lasa in apa pentru cca 20 min, pentru ca porii sa se umple cu apa.
4. Cateii de usturoi se "ascund" printre boabele de naut, la fel si foaia de dafin.


5. Ceapa taiata rondele , impreuna cu rosia feliata, se aseaza peste naut. Apoi se toarna uleiul si apa calduta pana la nivelul nautului. Nu puneti multa apa, ca va iesi ciorba: nautul e deja fiert, deci nu mai poate absoarbe multa apa.
6. Se baga in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca 2 1/2 ore,pana scade sosul.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu