Iubesc orezul cu lapte, ador merele coapte.
Cam asa s-a nascut reteta asta.
Am gasit cateva asemanatoare pe net, dar am mai schimbat pe ici- pe colo, dupa gustul propriu.
Ai nevoie de:
- lapte cu orez (recunosc, eu am injumatatit laptele cu apa pentru ca imi place cu mai putin lapte in budinca asta) de o consistenta moale;
- o tava unsa cu unt
- 2 mere taiate felii ( ar fi trebuit mai multe mere si taiate mai grosut)
- doua oua batute spuma
- o cutie mica de iaurt (100 gr)
- doua linguri de unt
- esenta de rom
- 3-4 linguri de zahar brun
Am taiat merele, le-am amestecat cu esenta de rom si le-am lasat sa se odihneasca putin.
In laptele cu orez cald am pus doua linguri de unt si am amestecat pana s-a omogenizat.
Am incalzit cuptorul la 220 grade.
Merele le-am asezat intr-o tava unsa cu unt, le-am presarat din belsug cu zahar brun si le-am trimis la cuptor.
Intre timp s-a racit si laptele cu orez, asa ca am pus peste doua oua batute spuma si iaurtul si am amestecat binisor.
Cam asa s-a nascut reteta asta.
Am gasit cateva asemanatoare pe net, dar am mai schimbat pe ici- pe colo, dupa gustul propriu.
Ai nevoie de:
- lapte cu orez (recunosc, eu am injumatatit laptele cu apa pentru ca imi place cu mai putin lapte in budinca asta) de o consistenta moale;
- o tava unsa cu unt
- 2 mere taiate felii ( ar fi trebuit mai multe mere si taiate mai grosut)
- doua oua batute spuma
- o cutie mica de iaurt (100 gr)
- doua linguri de unt
- esenta de rom
- 3-4 linguri de zahar brun
Am taiat merele, le-am amestecat cu esenta de rom si le-am lasat sa se odihneasca putin.
In laptele cu orez cald am pus doua linguri de unt si am amestecat pana s-a omogenizat.
Am incalzit cuptorul la 220 grade.
Merele le-am asezat intr-o tava unsa cu unt, le-am presarat din belsug cu zahar brun si le-am trimis la cuptor.
Intre timp s-a racit si laptele cu orez, asa ca am pus peste doua oua batute spuma si iaurtul si am amestecat binisor.
Dupa cca 20 min, merele sunt gata! Cam topite, dar macar s-au inmuiat. Data viitoare le pun cuburi! )))
Am turnat orezul cu lapte peste mere si le-am bagat repede in cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste frumos.
Daca ai rabdare, las-o sa se raceasca inainte s-o tai frumos. Daca nu, sa stii ca-i minunata si calda!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu