31 ian. 2017

Παστίτσιο - Pastițio

Nu exista grec caruia sa nu ii placa Pastitio! Asa ca, iata-ma in bucatarie sa-i gatesc copilei mele.


Ai nevoie de:

500 gr macaroane

Sosul cu carne:

500 gr carne vita
2 cepe mari
4 catei usturoi
3 foi dafin
o lingurita otet
2 linguri pasta tomate
100 ml apa
doua lingurite zahar
sare, piper
oregano

Sos Bechamel:

1 litru lapte
5 linguri amidon
4 linguri unt
3 galbenusuri
200 gr branza rasa ( tip parmezan)
sare, piper

Pornim la drum :

- calim bine carnea in nitel ulei de masline impreuna cu otetul ( ajuta carnea sa nu aiba miros/ gust greu);
- adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt;
- cand ele se armonizeaza si se imprietenesc, punem pasta de tomate si apa, mirodeniile si toata iubirea. 
- le lasam sa fiarba usurel cca 6-8 min.


Macaroanele se fierb in apa cu sare exact cat scrie pe cutie( intre 8-10 min, in fct de marca), apoi se scurg bine si se aliniaza intr-o tava unsa cu unt. 



Peste paste adaugam sosul cu carne.

Sosul Bechamel:

- intr-o oala mititica, la foc mititel, amestecam untul cu amidonul si picuram cate putin lapte amestecand bine, bine pana punem tot laptele. Dam gust bun cu sare si piper si cand crema s-a ingrosat, adaugam unul cate unul galbenusurile. Nu uita de parmezanul ras: si el tot in crema trebuie sa se regaseasca. Ce savoare.... Ce gust...
Asa ca-l turnal bine in tava, imbratisam carnea cu el si...hop in cuptor. La 180 grade pana cand se rumeneste. 

Daca vrei sa arate bine in farfurie, asteapta sa se raceasca!!! Altfel doar ii savurezi gustul, nu si aspectul! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu